• Bild: How To Cop
  • Bild: Public Domain

Virgil Abloh lanserar hemsidan “Public Domain” + avslöjar nytt Off-White x Nike

Se vilka skor som släpps

Off-White och Virgil Abloh har redan skapat rubriker i år genom att teasa kollektionen “THE 20”, en uppföljare till 2017’s samarbete med Nike som tog designern till global nivå. Inatt lanserades hemsidan Public Domain, där Abloh visar upp allt från samples till uppkommande släpp.

Hemsidans UI liknar en Macs, med olika sidor öppna för interaktion. I en “Finder”-liknande sida döpt “Archive”, finner vi en guldgruva för alla intresserade av Virgil’s kreativa process med Nike. Med icke-släppta samples, sketcher och grafiker, får vi en väldigt rå insikt till hur det ikoniska samarbetet gått till bakom kulisserna. En av sidorna tar dig även till Abloh’s “FREE GAME”, där han erbjuder tolv tips för alla hungriga kreatörer som vill starta ett eget märke, likt det han själv gjorde i 2012 med Pyrex Vision.

Något som fångat många fans uppmärksamhet är de roterande Nike x Off-white skorna i hemsidans nedre del. Bland de finns sju suddade sneakers med okända datum. Det hindrade dock inte entusiaster från att lista ut vilka skor det handlade om. Bakom det pixel-fyllda täcket gömmer sig bland annat två Futura Dunks som rapporterades i november, två nya Air Force 1s i university gold, samt den efterlängtade Canary-yellow Jordan 1. De två därefter har ännu inte avkodats.

Det har snart gått två år sedan vi senast fick se en Off-White Jordan 1, och hypen verkar inte död ännu. Medan vi inte fått något bekräftat datum för tillfället, kan vi vara säkra på att Nike och Off-White's lineup i år blir en stjärnspäckad sådan.

Följ Dopest för mer info om Virgil Abloh, Off-White och Nike.