• Nike
  • Nike
  • Nike
  • Nike
  • Nike

Spana in nya Atlas x Nike SB Dunk High ”Lost at Sea”

Inspirerad av handelsfartyget Hansa Carrier och skeppets förlorade last

Det Kalifornien-baserade skatemärket Atlas Skateboards avslöjar ett kommande samarbete med Nike SB. Tillsammans släpper de en ny tolkning av silhuetten Dunk High som fått namnet "Lost at Sea". Skons design följer ett nautiskt havstema och är inspirerad av handelsfartyget Hansa Carrier, medan uppbyggnaden är hämtad från Nike Air Flight 90.

Atlas x Nike SB Dunk High "Lost at Sea" är tillverkad i sliten och krackelerad läder. Sneakern har en vit bas med detaljer i blått på skons Swooshes, ankelpaneler och tunga. Krämfärgade detaljer syns på skosnörena och nederdelen av Swooshen - vilket ger skon en ännu mer vindbiten look. Plösen är tillverkad helt i läder och vi ser broderad text i vitt och rött som lyder "Nike SB Atlas". Siluetten rundas av med en gulnad mellansula med Zoom Air-dämpning vid hälen, och en blå undersula.

Likt tidigare nämnt berättar skon en historia. Den är nämligen inspirerad av handelsfartyget Hansa Carrier. När skeppet seglad från Korea till USA under 1990 hamnade de mitt i en storm. Utanför Alaskahalvön tappade fartyget last. Lasten bestod av hela 61 000 Nike-skor. Ett halvår senare började skorna spolas upp på stränder i Nordamerika.

Atlas x Nike SB Dunk High "Lost at Sea" har ännu inte fått ett bekräftat releasedatum, men håll utkik på hemsidan efter fler nyheter kring släppet.