Reebok

Reebok bekräftar samarbete med Maison Margiela

Reebok x Maison Margiela Classic Leather Tabi ”Bianchetto” släpps sommaren 2021

I veckan avslöjade världsstjärnan Kim Kardashian den senaste nyheten från Reeboks pågående samarbete med det franska lysmodehuset Maison Margiela. Det hintades via hennes story på Instagram där hon visade upp en bild på ett par skor - en kombination av Reeboks Classic Leather-sneaker och Margielas The Tabi.

Nu bekräftar Reebok samarbetet och visar upp officiella bilder på sneakern Classic Leather Tabi i färgställningen "Bianchetto". Sneakern bygger på stilkoder från deras creative director John Galliano, och ger uttryck för en av Margielas mest ikoniska designs. Skon kombinerar sport och funktionallitet med en innovativ och utmärkande design. Streetwear möter high fashion, kort och gott.

Classic Leather Tabi kombinerar två ikoniska silhuetter. Masion Margielas The Tabi gjorde debut 1988 och blev känd för sin tvådelade tå. Reeboks Classic Leather från 1983 har blivit en riktig vardagssneaker och är förmodligen en av varumärkets mest älskade modeller. Classic Leather Tabi kombinerar element från båda skorna. De är tillverkad i slitstark nappaläder och kommer med en EVA-sula. Skons yttre är handmålat med vit färg över en svart läderbas - vilket är en av Marigelas tekniker som kalas juts för "Bianchetto".

Reebok x Maison Margiela Classic Leather Tabi "Bianchetto" har ännu inget exakt releasedatum, men släpps under våren/sommaren 2021. Håll koll i vår releasekalender för senaste nytt!