1017 ALYX 9SM tar en klassisk riktning med FW21

Med fokus på stilren design

Med hjälp av flashiga samarbeten med Moncler och stilrena Nike Air Force 1’s, har Matthew Williams’ 1017 ALYX 9SM lyckats utvidga sin kreativa riktning under 2020. Nu får vi se varumärkets FW21-kollektion, som den här gången tar en mycket klassisk approach.

Årets Digital Fashion Week var kanske inte lika livfull som det glamourösa Milano vi är vana vid. Trots pandemins bakslag bjöds vi dock på excellens från flera olika håll. Ett av märkena som fångade vår uppmärksamhet var utan tvekan Alyx, som vanligtvis pushar tactical tech-wear med sina ikoniska rollercoaster-buckles och läderkreationer. För FW21 valde Williams en mer minimalistisk design, med fokus på platta silhuetter och klassiska looks. 

Ullrockar kanske inte är det första en har i tanke när de pratar om Alyx. Det hindrade dock inte kollektionen från att uttrycka en futuristisk vision – allt med en touch av det vi älskar hos märket. Färgerna håller sig relativt monokromatiska, medan tittarens koncentration istället hamnar på asymmetriska former och material. Du finner allt från beigea shearling jackor till helsvarta kostymer, som liknar kläder som vanligtvis bärs på röda mattan. Allt utförs med elegans, vilket är det som får just denna kollektion att poppa.

Trots den skiftande design-inriktningen håller sig Matthew Williams trots allt nära märkets kärna. Spännen och stilrent läder är visserligen synbara, men den här gång betydligt mycket mer diskret – vilket ger oss rum att omfatta den precision, konst och uttryck som allt så tydligt finns bakom linjen.

Ta en titt på kollektionen ovan!